Combi Docententraining; Gebaren NmG + poppenspel - basis

. 1 van 5 Volgende

Start met de hele organisatie met deze basistraining.  Ervaar samen hoe leerzaam en leuk het is om gebaren te leren.

~ ​Gebarentaal NmG 

Je spreekt nederlands en ondersteunt dat met een gebaar. Eén van onze ervaren gebarentrainers, komt langs om het hele team de basisvaardigheden van gebaren te leren. Je leert meer over de voordelen, het lesprogramma en het bijbehorende lesmateriaal worden geïntroduceerd.

~ Basisvaardigheden Poppenspel

Een van de poppenspelers van sesamstraat geeft de inspirerende cursus "Hoe breng je een pop tot leven?" De lotte en Max poppen nemen een belangrijke positie in binnen de methode. De attentiewaarde van een pop is vele malen groter dan die van een volwassene. Een handige tool voor leerkrachten om de aandacht van de leerlingen te trekken. Met simpele trucs leert ze je de fijne kneepjes van het vak.


Inhoud workshop:

- Uitleg over het materiaal en de methode.

- Basiscursus gebaren toepassen (NMG). 

     We behandelen de gebaren die horen bij 5 thema's uit het dagelijks leven van Lotte en Max. (opstaan, aankleden, eten & drinken, spelen en naar bed).

- Basisvaardigheden poppenspel: 'Hoe breng je een pop tot leven?'.  

In de praktijk blijkt het vaak moeilijk om gebaren structureel in te zetten. Leerkrachten ervaren soms dat kinderen de gebaren niet meteen oppakken en regelmatig verwatert het gebruik. Onze methodiek introduceert gebaren op een speelse manier met behulp van een lesprogramma, ondersteund met diverse materialen waaronder een uitgebreide lesmap, dvd's en handpoppen. Hierdoor worden gebaren gemakkelijk een vast onderdeel van de bestaande lespraktijk. Door het gebruik van de handpoppen zijn kinderen veel meer betrokken en gefocust op wat de leerkracht aanbiedt. Interactie komt zo moeiteloos op gang en kinderen laten zich makkelijker uitdagen om nieuwe gebaren te oefenen. 

Meld je direct hier aan! Inschrijving is definitief na betaling. 


  • Doelgroep: Deze training is bedoeld voor reguliere en speciale kinderdagverblijven en kleutergroepen. Ontwikkelingsleeftijd tot 7 jaar

  • Kosten: neem contact op om te informeren naar de prijzen en een vrijblijvende offerte op te vragen

  • Datum: In overleg.

  • Lokatie: eigen adres

  • Inschrijving: www.gebarenles.nl  Zou u alstublieft bij de inschrijving in het opmerkingenvenster het aantal groepen, deelnemende teamleden en kinderen willen doorgeven?

  • Deelnemers: In overleg

  • Certificatie: Na afloop ontvangen teamleden een Certificaat van deelname. Kinderen krijgen een diploma

  • Lesmateriaal: Is niet inbegrepen, maar naar wens los verkrijgbaar: lesmap, poppen, memoryspel, posters, dvd's en uitdeelboekjes voor de kinderen.


Neem contact op om te informeren naar de prijzen en een vrijblijvende offerte op te vragen! Mail of bel naar Renske Douwes Dekker: gebarenles@lottemax.nl  06-24503151

© 2016 - 2022 Gebaren met Lotte & Max | Professionals | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel