Stichting praten met je handen is in 2012 opgericht.

Stichting Praten met je handen richt zich op het voorkomen van sociaal isolement en leer- of taal achterstanden bij jonge kinderen met of zonder communicatieve beperking. De stichting richt zich op de ontwikkeling van een lesmethode die op een spelmatige en multi-zintuigelijke wijze kinderen bekend maakt met gebarentaal. 

De stichting maakt voor het bereiken van haar doel gebruik van de methode van Kindergebaren met Lotte en Max. In deze methode wordt met theater, liedjes, filmpjes, illustraties en animatietechnieken de wereld van Lotte en Max tot leven gewekt. Een wereld waarin het kind mee kan doen en de eerste beginselen van een taal in gebaren kan ervaren. 

In 2015 hebben we in opdracht een lesprogramma op maat ontwikkeld voor een cluster 3 en 4 school in Almere, SBO Olivijn. Dit was zo'n bijzonder project, waar ontzettend veel resultaat is geboekt bij de ontwikkeling van de kinderen, dat het zonde zou zijn hier niet meer mee te gaan doen. 

In 2016/2017 is er hard gewerkt om dit materiaal om te zetten naar een lesprogramma dat geschikt is voor ook andere kinderdagverblijven en scholen. Zowel voor speciaal als regulier onderwijs. NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind ondersteunt het pilotproject financieel. De radboud Universiteit doet onderzoek naar de opbrengsten van de methode. Ons doel is om dit project zover aan te passen en aan te vullen, dat er een stevige basis ontstaat,  zodat het hierna voor heel Nederland toegankelijk is. 

In 2017/2018 richten we onze pijlen op het verder verspreiden van dit leuke lesprogramma voor scholen en kinderdagverblijven met de wens dat zometeen heel Nederland een handvol gebaren kent!

In 2019 gaan we de samen naar schoolklassen extra ondersteunen met gebarentrainingen.

In 2020 proberen we een theatertour door heel Nederland op poten te zetten.

Weet je een organisatie die dit programma uit wil proberen? Laat het ons weten!

© 2016 - 2022 Gebaren met Lotte & Max | Professionals | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel