Samen naar School klas | aanbieding.

We hebben ontzettend goed nieuws voor de Samen naar School klassen! Het Gehandicapte Kind heeft onze projectaanvraag goedgekeurd, wat betekent dat jullie heel veel mazzel hebben!

Met steun van Het Gehandicapte Kind zijn er reeds in 2017 hele effectieve lespakketten ontwikkeld om gebaren leren leuk en makkelijk te maken voor scholen en kinderdagverblijven. Gebarenles met Lotte & Max helpt je bij het routinematig inzetten van gebaren in de groep, het is bovenal een vrolijk programma en eenvoudig te implementeren. We geven een introductieles, gebaren- en poppenspeltraining, ouderworkshop, coaching en een theatervoorstelling. Daarbij krijg je lesmateriaal in de vorm van een activiteitenmap, posters, memoryspel en gebarenpoppen.

Voor de Samen naar School klassen en hun scholen die heel graag deze training willen, maar dit budget niet hebben of vrij kunnen maken, is er nu de een mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij Het Gehandicapte Kind .
De enige voorwaarden zijn dat jullie het samen doen met de (peuter)scholen, dat jullie Lotte & Max helpen door de evaluatieformulieren in te vullen en dat Het Gehandicapte Kind genoemd wordt in de communicatie omtrent het project. Er is budget voor de financiering van maximaal 10 trainingen van pakket 1 en 2 van pakket 2. De eerste aanvraagronde eindigt 1 juni. Meld je dus snel aan, samen kijken we naar geschikte data!  Download hier Het Gehandicapte Kind aanvraagformulier.

Pakket 1 duurt 5 weken en heeft als thema: „Een nieuwe dag”.  Opstaan, aankleden, eten & drinken, spelen, naar bed.
Pakket 2 duurt 6 weken en heeft als thema 'Boerderijdieren en insecten'. Er zijn vier Samen naar School klassen die reeds meegedaan hebben aan de pilot, zij kunnen zich verder verdiepen met dit vervolgprogramma. (Extra focus op het spelenderwijs gebaren aanbieden mbv de poppen.)

Onze stichting wil net als Het Gehandicapte Kind kinderen met en zonder beperking samen laten spelen en leren.  Het programma is geschikt voor kinderen van 0 tot een ontwikkelingsleeftijd van 7 jaar. Veel van jullie kennen al de voordelen van ondersteunende gebaren in de communicatie. Zeker kinderen met spraaktaalproblemen begrijpen taal beter en kunnen ook vaak makkelijker taal produceren. Kinderen met én zonder beperking hebben veel baat bij dit taalverrijkingsprogramma. Lotte & Max komen graag op bezoek bij jullie om er een leerzaam en inclusief project van te maken!

Hieronder vind je meer informatie over ons aanbod speciaal voor de samen naar schoolklassen en de scholen waar jullie gehuisvest zijn! Meld je aan door het aanvraagformulier compleet in te vullen en te ondertekenen. Mail ons om het aanvraagformulier aan te vragen.

Voor verdere vragen kan je contact opnemen met:
Renske Douwes Dekker

Stichting Praten met je handen | Kindergebaren met Lotte & Max
06-24503151
gebarenles@lottemax.nl
www.gebarenles.nl
www.gebarenwebwinkel.nl

NB: Wil je graag een informatiepakket per post ontvangen? Laat het weten! Of download hier een e- folder over het aanbod


Over Het Gehandicapte Kind
Het Gehandicapte Kind ondersteunt organisaties die als doel hebben de positie van kinderen en jongeren met een handicap te verbeteren. Het Gehandicapte Kind  streeft er ook naar de maatschappij bewuster te maken. Activiteiten die dat bevorderen zijn gericht op inclusie, empowerment, beeldvorming en toegankelijkheid.
Resultaat van ons werk is een samenleving waarin kinderen en jongeren met een beperking vanzelfsprekend samen spelen, leren, werken en leven.
Als fonds stimuleert en ondersteunt Het Gehandicapte Kind de ontwikkeling van een kind of jongere met een handicap zodat het kind of de jongere binnen zijn of haar mogelijkheden en met de benodigde ondersteuning kan opgroeien tot een zo autonoom mogelijk functionerende volwassene.


Pakket 1: Kennismaking | 'Een nieuwe dag'

Diensten: Gebarenles, introductieles, poppenspeltraining, ouderworkshop, coaching theatervoorstelling.

Materialen: Poppenset, Kennismakings-lesmap (+ x leenmappen) posters, memory-spel,videoplatform licentie 90 dagen. (exclusief uitdeelboekjes à €1,- per kind)

 

Pakket 2: Vervolg | Boerderijdieren en insecten

Diensten: Gebarenles, introductieles, poppenspeltraining, ouderworkshop, coaching theatervoorstelling.

Materialen: Complete lesmap (+ x leenmappen) posters, memory-spel,videoplatform licentie 90 dagen. (exclusief uitdeelboekjes à €1,- per kind en Postermap à €65)

 

 

 

 

Pakket 1:
THEMA: EEN NIEUWE DAG
KENNISMAKING | GEBARENBOOS
T

Een compleet pakket met alles erop en eraan; introductieles, poppenspel- en gebarentraining, ouderworkshop, coaching en als afsluiting een theatervoorstelling. Er is lesmateriaal in de vorm van poppen, lesmappen, posters en memory. We komen in totaal drie keer langs. In de eerste training bereiden we het hele team voor, zodat jullie de dag erna zelfstandig aan de slag kunnen met behulp van de video’s en het lesmateriaal. In 5 weken tijd wordt toegewerkt naar de theatervoorstelling. Elke week leer je samen met de kinderen een thema met een gebarenliedje uit die voorstelling. Elke dag leer je een gebaar uit dat liedje. Kijk dagelijks samen met de kinderen naar de instructies in de video's en herhaal regelmatig de gebaren gedurende de dag. In de lesmap vind je hiervoor lessuggesties, activiteiten en werkbladen.
In de tweede week komen we coachen op de groepHet is een vrolijk, laagdrempelig en makkelijk implementeerbaar programma.

5 Thema's                                32 Gebaren
1e week: Opstaan                  dag zon ochtend wakker nieuw
2e week: Aankleden             t-shirt sok schoen broek rok jurk mooi jongen meisje
3e week: Eten en drinken          eten boterham banaan drinken melk
4e week: Spelen                      speelgoedauto bal blokken pop knuffelbeer boek
5e week: Naar bed                avond pyjama tandenpoetsen licht aan/uit slapen

Deze Gebaren-BOOST is een programma voor de hele school. De Samen naar School klas is het startpunt en van daaruit worden zoveel mogelijk klassen bij het programma betrokken. Ook voorscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven kunnen meedoen.
Een compleet pakket is inclusief één lesmap Module 1 en één poppenset en een dubbele memoryset. Extra lesmappen kunnen worden aangeschaft voor €34,95 per map. Daarnaast bieden wij speciaal voor jullie een gratis uitleenservice aan. Scholen kunnen mappen en poppen tijdens de Gebaren-BOOST van ons lenen, waardoor het nog laagdrempeliger en uitnodigender wordt om mee te doen. Na afloop van de voorstelling wordt het „leenmateriaal” weer bij ons ingeleverd. Uitdeelmateriaal voor thuisgebruik is verkrijgbaar voor €1 per kind. Alle deelnemers kunnen inloggen op het videoplatform. Het videoplatform van pakket 1 is 90 dagen lang toegankelijk.


Pakket 2:
THEMA: BOERDERIJ
VERVOLG | RE-BOOST

Een compleet vervolgtraject. Wil je verder na pakket 1, de gebarenBOOST en heb je daar nog hulp bij nodig? Kies dan dit aanstekelijke vervolgtraject. Alles wordt weer even opgefrist. Aan de hand van het thema Boerderijdieren en insecten leren we je nog meer over gebaren en poppenspel en hoe je dat in kan zetten in de groep. De opzet is wederom hetzelfde; we komen in totaal drie keer langs voor de training, de coaching en de voorstelling. Elke week leer je een gebarenliedje en elke dag een gebaar. Dat gebaar oefen je met behulp van allerlei activiteiten. We sluiten weer af met een giga leuke theatervoorstelling! De hele familie wordt uitgenodigd en er is materiaal om ook thuis te oefenen.

Pakket 2 is inclusief één complete lesmap (48 thema’s!!) en één dubbele set memory kaarten. Extra lesmappen kunnen worden aangeschaft voor €129,95 voor de complete activiteitenmap + €65,- voor de 288 x A4 postermap. Daarnaast bieden wij een gratis uitleenservice aan. Scholen kunnen mappen en poppen tijdens de Gebaren-BOOST van ons lenen, waardoor het nog laagdrempeliger en uitnodigender wordt om mee te doen. Na afloop van de voorstelling wordt het materiaal weer bij ons ingeleverd. Uitdeelmateriaal voor thuisgebruik is verkrijgbaar voor €1 per kind. Deelnemers kunnen inloggen op het complete videoplatform. Het videoplatform blijft voor hen een jaar lang toegankelijk.
 

Duur: 6 Weken            29 Gebaren
Vogel varken koe hond geit poes konijn kip eend paard ezel muis gans vis uil haan schaap pauw kikker vos vlieg spin mier bij rups slak vlinder mug lieveheersbeestje

 


Pakket inclusief  volgende onderdelen; ( 50% korting op losse onderdelen. Aanbod alleen voor Samen naar School klassen 2019/2020 met dank aan NSGK)

Diensten   (inclusief BTW, exclusief reiskosten)

  

Gebarenles NmG (1uur)

  

Poppenspeltraining

  

Ouderworkshop***

  

Coaching

  

Theatervoorstelling

  

 

* Poppenset alleen inclusief bij pakket 1. (pakket 2 deelnemers hebben al poppenset gekregen)
** Kennismakingslesmap inclusief bij pakket 1, pakket 2 krijgt de grote lesmap met alle 50 thema’s.
*** Ouderworkshop alleen in combinatie met coaching of cursus.

Materialen - los te bestellen

normaal tarief

inclusief BTW

Poppenset*

€ 90

1 kennismakings-lesmap**

€ 34,95

1 grote lesmap**

€ 129

Memory kaarten

€ 29,95

Gebarenposter

€ 5

Uitdeelmateriaal per kind

€ 1

Digitaal videoabonnement, drie maanden

€ 18

© 2016 - 2020 gebarenles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel