Stefanie de Wit, Kinderopvang Texel:
Als kinderopvangorganisatie werkten wij al met het VE programma Uk & Puk. Maar zochten naast dit programma naar handvatten om nog duidelijker met kinderen te kunnen communiceren. Het programma ‘Lotte & Max’ heeft ons hierin compleet geholpen. Drie van onze medewerkers hebben de opleiding tot gebarencoach gevolgd. Een interessante opleiding, waarin je leert wat het nut is van ondersteunen met gebaren voor ieder kind. De cursus geeft je daarnaast kennis over gebarentaal. Eenmaal de cursus afgerond ben je in het bezit van genoeg kennis en stof om het daarna uit te kunnen zetten in jouw kinderopvang. Een opleiding die wij dus kunnen aanraden. In de cursus zullen gemotiveerde ervaringsdeskundige je motiveren en stimuleren om in de praktijk te gaan oefenen. Maar ook in de cursus wordt je hierin op een interessante en leergierige manier in gemotiveerd. Onze ervaring in de praktijk is dat gesproken taal toegankelijker en duidelijker wordt voor ieder kind wanneer je dit ondersteund met gebaren. Daarnaast vinden kinderen het ontzettend leuk om te gebaren en ondersteund het de boodschap die je wil overbrengen in gesprekken, activiteiten, boeken en liedjes optimaal! Ondersteunen met gebaren heeft dus voor ons een super positief effect op veel vlakken in het werk. De verdiepingscursus tot gebarencoach is dus een aanrader 😊.

Leoni MeijerKinderopvang Berend Botje Hoorn Centrum:
Tijdens de opleiding tot gebarencoach heb ik zoveel nieuwe dingen geleerd. Ten eerste is mijn gebarenschat ontzettend uitgebreid, maar ook het stuk over coaching heeft mij geholpen om vol zelfvertrouwen en met nog meer professionele ondersteuning mijn collega's te kunnen coachen. Tijdens de opleiding zag ik bij mijn collega's al steeds meer interesse voor het gebaren op de groep en nu zijn wij op onze locatie volop aan het wapperen. We zien de kinderen groeien en een vooruitgang geven in hun taalontwikkeling. Met behulp van een gebarencoach op locatie, krijgen de pedagogisch medewerkers de ondersteuning die zij nodig hebben om de gebaren zo effectief mogelijk in te zetten op de groep. Een echte aanrader!

Marleen Kettler, IPSE de Bruggen
Ik heb de gebarencurus als leuk ervaren. I.v.m. de corona was het digitaal. Toch was het allemaal erg goed te volgen en voorbereid. De verdieping op de gebaren waren erg interessant. Elke week was er een opdracht. Soms was het kort dag om de opdrachten rond te krijgen en te oefenen. De online cursus begon om half 4. Voor onze groepen was dit soms lastig om op tijd te zijn. Onze kinderen worden rond kwart over 3 opgehaald. Hierdoor moesten we soms later aansluiten. De oefeningen met de handpop vond ik erg leuk. Het was leerzaam hoe je de handpop op de juiste manier moest gebruiken!!!
 

© 2016 - 2022 Gebaren met Lotte & Max | Professionals | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel